Wie zijn wij?

De stichting Migranten Meldpunt Utrecht is opgericht door:
2 pioniers op het veld, die op basis van eigen kennis en ervaringen uit eigen werkveld dagelijks geconfronteerd raken met de hiaten en barrières in de wet- van regelgeving en voorzieningen waar oudere migranten tegen aan lopen.

Renate Jones- Belfor
Renate is reeds 33 jaar werkzaam in de gezondheidzorg als verpleegkundige en lerares verpleegkunde.
Renate is woonachtig in Utrecht (Leidsche Rijn) en runt al 6 jaar een eigen Thuiszorg Bureau (eenmanszaak). Daarnaast is Renate actief op verschillende velden binnen de Ouderenzorg en ze zet zich vooral in voor de verbetering van de positie van migranten ouderen in Utrecht.
Ze is lid van de Adviescommissie voor Ouderenbeleid.
Als vertegenwoordiger van de migranten ouderen levert zij een bijdrage aan het versterken van de positie van haar achterban. Daarnaast is zij vicevoorzitter van de NISBO
(Nederlandse Bond voor ouderen), en is lid van het NOMU (Netwerk Oudere Migranten Utrecht)

Jenny Hasselbaink
Jenny is sinds 1978 werkzaam in de gezondheidzorg als verzorgende en is nu zorgtoewijzer bij een grote zorg organisatie in Utrecht.
Jenny haar werkzaamheden zijn het matchen van zorg en aanbod.
Jenny zet zich in voor de verbetering van de positie van migranten ouderen in Utrecht.
In Jenny’s werk komt ze veel problemen tegen bij de migranten ouderen die de weg niet weten als het om zorg gaat, maar ook andere zaken zoals de WMO, belastingen, zorgverzekeraars, indicaties enz. enz.
In haar huidige baan is het moeilijk om de migranten ouderen zoveel mogelijk te helpen, daar is te weinig tijd voor. Daarom vindt Jenny dat hier iets aan gedaan moet worden. De migranten ouderen is de groep die massaal in opkomst is en daar moet wat mee gebeuren.